Hae tästä blogista

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Virallinen tutustuminen agilityyn

Agilityyn tutustumassa oli 5 koiraa, opettajia oli kaksi. Meidät jaettiin koiran koon mukaan kahteen ryhmään, jotka harjoittelivat radan eri päissä. Ensiksi kokeilimme hyppyä. Koiran piti odottaa kunnes se sai luvan tulla ja hypätä samalla kuin huomaamatta hieman maan pinnasta olevan puomin yli. Vaikeinta tässä oli itse tajuta, että odota-käskyn jälkeen riittää pelkkä iloinen hyppy-huuhdahdus ja koira tulee sillä luokse. Tuntui itsestä epäloogiselta, kun ei tarvinnutkaan sanoa vapaa. Noh, kunhan Iines tajuaa.

Seuraavaksi kokeilimme kaaritunnelia ja sen jälkeen hyppyesteen ja tunnelin yhdistelmää. Iineshän meni tunneleissa kuin vanha tekijä, paitsi silloin kun se jäi vahtaamaan liikaa mun kädessä olevaa palloa. Iines huomasi, etten heittänytkään sitä putkeen.

Välillä pidettiin pientä juoma- ja pissatustaukoa ja sitten taas jatkettiin, tällä kertaa radan toisessa päässä. Vuorossa oli rengaseste, umpitunneli ja eräänlainen A-este, jonka toinen pää oli paljon jyrkempi kuin toinen. Tämä A-este oli ainoa, jossa Iinestä sai kunnolla houkutella. Toivottavasti se ei enää vaikuttanut, kun Iines aiemmin oli pelästynyt keinu-estettä...siitä juurikin varoitettiin, ettei keinua saa mennä kokeilemaan, ennen kuin koira on tottunut muihin esteisiin. Kaikesta huolimatta lopuksi Iines meni tuon A-esteenkin huimaa vauhtia, kun oli pallo jahdattavana.

Vielä ehdittiin kokeilemaan esteen kiertämistä, minkä Iines tietysti jo osasi :), ja sylikäännöstä ja poispäinkäännöstä. Nämä olivatkin aivan uusia juttuja, vaikka eihän me kaikkia esteitä oltu kokeiltu, mutta olin ainakin nähnyt ne.

Sylikäännös tarkoittaa, että kun koira tulee esteeltä ohjaajaa kohti, se käännetään ohjaajan edessä takaisin päin, jotta päästään seuraavalle esteelle. Kun käännytään oikealle, koira houkutellaan oikealla kädellä haluttuun suuntaan, ja vasemmalle mennessä vasemmalla kädellä.

Poispäinkäännöksessä koira on ohjaajan vieressä ja kääntyy sitten poispäin. Vasemmalle käännyttäessä koira on ohjaajan vasemmalla puolella ja se houkutellaan oikeassa kädessä olevalla namilla vasemman kautta, eli vastapäivään ympäri. Lopussa koira on ohjaajan oikealla puolella. Tämä oli kaikkein vaikein asia itse tajuta, Iineskellä oli helppoa, se vain seurasi namia.

Kahdessa tunnissa ehti paljon. Lopuksi oli vielä vähän aikaa kokeilla haluamiaan esteitä. Menimme Iineksen kanssa vielä A-esteelle ja monta kertaa tunneleihin! Ja isosta suorasta tunnelista suoraan umpitunneliin. Kyllä Iines nautti! :)

3 kommenttia:

 1. Hahaa, saampas lopulta kommentoitua :) Kivalta kuulosti agilityyn tutustuminen!

  Mäkin yritän taas pitää uudelleen blogia, katsotaan, kuinka monta kertaa jaksan kirjoittaa sinne ;)

  VastaaPoista
 2. Sinä! :) Eka ihmettelin, et kuka tää on. Mä en tiennytkään/muistanutkaan että sullakin on blogi. Heti lukemaan -->

  VastaaPoista
 3. Yritin joskus, mutta siitä ei tullut mitään, olin liian laiska. Nyt yritän uudestaan :P

  VastaaPoista