Hae tästä blogista

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Mäyräkoirien monitoimipäivä

Mäyräkoirakerhon monitoimipäivää vietettiin sunnuntaina Meirän hallissa Tesomalla. Ohjelmassa oli agilityä, koiratanssia, tokoa ja näyttelyharjoituksia. Ja me oltiin tietty ilmoittauduttu kaikkiin. Agility meni kivasti, Iines oli jo tottunut putkiin sun muihin vempeleisiin. Uutena esteenä kokeiltiin keppejä ja vielä uudestaan keinua. Sekin meni hyvin, samoin puomi tai mikä sen tosi ison esteen nimi nyt onkaan. Lisäksi oli pientä hyppyä ja putkea. Kivaa!

Koiratanssi vasta jännää olikin, aluksi harjoiteltiin liikkeitä: ohjaajan kiertämistä, pyörähtämistä paikallaan (Iines osasi jo hienosti) ja toiseen suuntaan pyörähtämistä, pujottelua jalkojen välistä ja laukkaamista (ihminen "laukkaa" ja koira seuraa edessä). Liikkeet sujuivat oikein hienosti, mutta kun harjoiteltiin niitä kaikkia yhteensä musiikin kanssa ja kaikki muutkin koirat ja ihmiset liikkuivat samassa piirissä samaan aikaan, Iineksen keskittyminen herpaantui ja se ei oikein pysynyt mukana. Kuitenkin olen oikein tyytyväinen siihen, hieno aloitus!

Tokossa harjoiteltiin luoksepäästämistä, toisten ohittamista ja luoksetuloa. Niistä suoriuduttiin oikein hyvin. Pikku koira alkoi jo väsyä, mutta vielä ajattelin kokeilla vähän näyttelyä. Muuten meni aika hyvin olosuhteisiin nähden. "Tuomaria" Iines jännitti kovasti ja painautui pöydällä minua vasten ja tärisi. Samaan aikaan toiset koirat haukkuivat kovasti jotain. Hetken päästä Iines jo vähän rentoutui ja ehdittiin pikkasen kurkata hampaita.

Lähdimme heti tämän jälkeen bussille ja kotiin, Iines oli selvästi saanut tarpeekseen. Reipas koiruli jaksoi kiltisti nelisen tuntia harjoituksia ja tutustua vieraisiin ja tutumpiin koiriin.

Tänään ilmoittauduimme Tamskin agilitykurssien karsintaan. Ainakin oltiin heti aamulla kahdeksalta ilmoittautumassa, joten karsintoihin luulisi pääsevän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti