Hae tästä blogista

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Koirankeksit

Faktahan on se, että pidän todella paljon leipomisesta. Alalta on myös jonkinlainen koulutus, vaikka en leipuri ammatiltani olekaan. Kun tähän yhdistää suloisen mäyräkoiran ja kaksi kirjaa: Donna Twichell Robertsin Koiran keittokirjan ja Ingeborg Pilsin Kokkaa koiralle tuloksena mm. koirankeksejä. Ensiksi mainitussa kirjassa oli paljon keksien ohjeita, mutta niiden perustaikina oli usein sama.
Kirjassa oli ohje banaaniluille, joihin tulee:

7 1/2 dl täysjyväjauhoja
4 1/2 dl mysliä
5 soseutetua banaania
2 dl vettä
4 rkl muskottia
2 rkl kasviöljyä
2 rkl hunajaa

Ohjeesta tulisi 60-70 kpl keksejä, jotka oli tehty luunmuotoisella piparimuotilla.
Koska määrä oli noin hurjan iso, lähdin liikkeelle siitä, että minulla oli ylikypsä banaani ja halusin käyttää sen.

Keksit menossa uuniin.


Muussasin banaanin haarukalla ja sekoitin joukkoon silmämääräisesti jauhoja, kaurahiutaleita, neljänviljanhiutaleita, hunajaa, kanelia, muskottia, öljyä, maustamatonta jugurttia ja kurpitsansiemeniä, joita vähän rikoin sormilla. Oikeastaan laitoin taikinaan kaikenlaista, mitä kaapeista löytyi ja tuntui sopivan taikinaan. Nostelin taikinasta pellille lusikalla n. 20 nökärettä ja paistoin kirjan ohjeen mukaan 170 asteessa. Keksejä olisi pitänyt paistaa 30-35 min, mutta otin ne jo 20 min jälkeen pois.

Valmiit keksit.
Lämpimät keksit maistuivat Iinekselle, vaikka se oli ainakin tunnin kalunnut mehevää luuta. Itse sanoisin, että banaani maistuu mukavasti, samoin mausteet ja rakenne on hyvä. Keksit tuntuvat terveellisille, ensi kerralla laitan lisää hunajaa, nyt sitä oli vain purkin jämät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti