Hae tästä blogista

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Toisten koirien kohtaamisesta

Toisten koirien kohtaaminen on sujunut nyt paremmin sen jälkeen, kun Iines tapasi kolme isoa mustaa opaskoiraa. Iines on ollut rennommin, kun ollaan järvellä nähty labradoreja.
Tänään nähtiin järvellä pitkästä aikaa Saku, joka  on tollerin ja mäyräkoiran risteytys. Iines ei tietenkään kaukaa sitä tunnistanut. Iines oli vapaana, joten lähdin itse ensin tervehtimään Sakua ja sen omistajaa. Iines jäi aika kauas ensin yksin, mutta kipitti sitten reippaasti perässä kun näki minun tervehtivän Sakua. Saku on kyllä niin veikeän näköinen! Harmi kun ei ollut kameraa mukana.

Pienempien vieraiden koirien ohitus kapealla polulla sujui tänään oikein hyvin. Iines jäi taas ensin paikoilleen, mutta kun kutsuin sitä, se tuli heti ja sai namia. Tätä toistamalla pienissä pätkissä päästiin melko vaivattomasti toisten koirien ohi.
Sen sijaan juuri lähdettyämme tänään lenkille, Iines huomasi miten naapuritalosta tuli joku tollerin näköinen koira. En muista, että olisimme ennen nähneet sitä. Iines sai kauhean raivokohtauksen! Talttui sentään namien voimalla ja kuunteli minua. Mutta heti kun nami oli syöty, Iines alkoi taas haukkumaan ja vetämään hurjana koiran perään. Vielä silloinkin, kun toista koiraa ei enää näkynyt, Iines kulki häntä pystyssä ja haisteli maata seuraten sen jälkiä. Mikähän Iinekselle oikein tuli?

Iloinen yllätys koitti paluumatkalla, kun hautausmaan parkkipaikalla oli menossa lyhytkarvaisten ja tummanruskeiden noutajien tokoharjoitukset. Olin aiemmin ajatellut viedä Iineksen Hakametsään seuraamaan vastaavaa touhua, ja yhtäkkiä noutajat ovatkin tulleet meidän kulmille. Loistopalvelua! Kotiin päästäksemme meidän piti ohittaa kuusi noutajaa. Iineksellä oli keppi turvanaan, mutta silti se olisi halunnut toiseen suuntaan pakoon, vaikka välimatkaa oli runsaasti. En lähtenyt pakottamaan Iinestä liikkeelle, vaan odotin jonkin aikaa ja juttelin sille niitä näitä. Pian Iines lähtikin hitaasti liikkeelle ja me päästiin kunnialla koirien ohitse laajassa kaaressa. Jes, Iineksellä on taas yksi onnistunut koirakokemus isoista koirista takana! Seuraavina viikkoina pitää ehdottomasti käydä samassa paikassa samaan aikaan lenkillä katsomassa, jos noutajat olisivat taas harjoittelemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti