Hae tästä blogista

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Koiran elämää: hieronnassa

Tänä iltana meillä kävi oikein koirahieroja kotikäynnillä. Onnekkaita oltiin, kun saatiin koirahierojaksi opiskelevalta tutun tutulta ilmainen hieronta. :)

Ensin tapasimme ulkona, että hieroja näki Iineksen liikkeet. Sisällä vähän leikittiin, syötettiin Iinekselle namia ja kirjattiin Iineksen terveystiedot ylös, kunnes varsinainen hierontasessio alkoi. Iines sai maata hieronta-alustalla kyljellään. Hieronta aloitettiin niskasta ja siitä siirryttiin lihas kerrallaan takapäähän. Sitten vaihdettiin toiselle kyljelle, ja sama alusta.

Pari kertaa Iines olisi halunnut nousta, mutta pian se taas rentoutui. Lantiossa oli hieman kireyttä, mutta muuten Iines on hyvässä kunnossa.

Kotona Iineksen lihaksia voi venyttää niin, että itse seisoo suorana polvillaan lattialla ja koira seisoo siinä edessä kylki itseen päin. Sitten kevyesti taivuttamalla koiran etu- ja takapäätä sen kylkeä voi venyttää omia jalkojaan vasten.

                        Hieronnan jälkeen Iines oli ihan hohhoijaa ja lepäili sohvalla.

Toinen hyvä harjoitus on, että koira seisoo matalan tyynyn päällä joko kaikilla tassuillaan tai sitten vain etu- tai takatassuilla. Kaikilla tassuilla seisoessa koiran etu- ja takajalkoja voi nostaa eteen ja taakse. Vähän kuin ihmiset jumppatunnilla! Vatsalihakset kehittyvät.

Niskaa voi venyttää vaikka namilla houkuttamalla (tai ottamalla kuonosta kiinni) niin, että pää menee hitaasti alas ja takaisin ylös.

Pari päivää Iines voi kuulemma ottaa rennommin eikä tarvitse kauheasti riehua. Sekös sopii, voimme molemmat levätä ennen kuin torstai-aamuna lähden taas viikoksi matkalle. Iineksen Hervannan loma alkaa jo keskiviikko-iltana agilityn jälkeen.

PS. Ilmoitin meidät tänään kesä-heinäkuussa olevalle freestyle-koiratanssin jatkokurssille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti