Hae tästä blogista

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Sienikoiran koulutusta

Sienien etsimistä on harjoiteltu silloin tällöin, tosin viime kerrasta on jo aikaa, kunnes tänään sitten taas kokeiltiin. Kantarellikausikin alkaa jo, niitä voi olla jo kesäkuussakin mutta enemmän heinä-lokakuussa. Ainakin on ollut sateista ja tekisi jo mieli mennä katsomaan tilannetta tutuille paikoille.

Olen aiemmin ostanut 4 suolasirotinta ja peittänyt ne maalarinteipillä. Ohjeita sienien etsimisen opetteluun olen lukenut täältä ja täältä. Iines löytää sienipurkin jo hyvin, mutta erehtyy vielä joskus. Olen piilottanut purkkeja asuntoon lähinnä lattiatasolle ja kerran tavallisen kantarellin ulos metsään. Löysihän Iines senkin, vaikka oli se heti paljon vaikeampaa. Sienet ovat viime syksyn sadosta pakastettuja.

Tänään sitten leikittiin sienen etsintää ensin sisällä ja sitten lähimetsässä. Sisällä meni jo hyvin, mutta ulkona oli kaikkea muuta jännää eikä Iines jaksanut keskittyä niin hyvin. Sienilöydöksen ilmaisuna on maahan meno, koska Iines tarjosi sitä itse, mutta ei tee sitä silti kovinkaan usein pyytämättä.

Sienet kiinnostavat Iinestä siinä määrin, että siitä olisi kiva ottaa ne suuhun, mutta alas kurkusta ne eivät sentään mene. Jatketaan harjoituksia, jos vaikka parin viikon päästä mentäisiin "tositoimiin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti