Hae tästä blogista

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Flyball

Tänä iltana lähdettiin pyörällä Eteläpuistoon kokeilemaan, mitä flyball on. Olin aiemmin vain kuullut siitä jotain, eikä minulla ollut siitä juurikaan käsitystä. Nyt otetaan siitä selvää!

Laji keksittiin 1970-luvulla Yhdysvalloissa. Rataan kuuluu neljä hyppyestettä, joiden alaosa on kokonaan ummessa. Sitten on laatikoksi kutsuttu levy, joka pysyy noin 45 asteen kulmassa jousien avulla. Levyssä on kolo, johon tennispallo työnnetään. Kun koira koskee tassuillaan levyä, pallo ponnahtaa ulos. Flyball on joukkuelaji, jossa kaksi joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan vierekkäisillä radoilla.

Järjestyshän olisi se, että koira lähetetään matkaan, jolloin se hyppää neljän esteen yli, painaa levyä ja ottaa pallon suuhunsa ja palaa samaa reittiä takaisin. Iineksen kanssa harjoittelimme laatikon painamista tassuilla, että pallo ponnahtaisi ulos. Iinestä vähän jännitti ponnahtamisesta tuleva ääni, eikä se oikein uskaltanut koskea laatikkoon. Leikimme tennispallolla ja kokeilimme hyppyesteitä, mitkä tuntuivat korkeilta agilityn lähes olemattomien esteiden jälkeen. Luulin, että pallo olisi lentänyt oikein vauhdilla ja komeassa kaaressa ulos laatikosta, mutta sehän ponnahti sieltä ihan rauhassa.

Tampereen seudun koirakerho järjestää flyballia kesällä noin kerran viikossa, jäsenille se on ilmaista ja muille se maksaa periaatteessa kaksi euroa kerralta. Kuitenkaan mitään todisteita jäsenyydestä ei kysytty eli sinne vaan kaikki.

Seuraavat kolme kertaa ovat:
ma 11.6. klo 19:00
ke 20.6. klo 19:30
ke 27.6. klo 19:30


Kentän laidalla tapasimme uuden mäyräkoiratuttavuuden ja paluumatkalla vielä kaksi nuorta mäyräkoiraherraa. Iines tykkäsi ja leikkikin hippaa toisen mäyrispojan kanssa. Ratinan koirapuistossa ei tällä kertaa ollut ketään, joten ei pysähdytty tällä kertaa sinne, vaan Iines kävi vähän pulikoimassa Pyhäjärvessä. Yksi iso aalto kasteli koko koiran ihan märäksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti