Hae tästä blogista

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Retkeilyä ja juhannuksen viettoa

Aluksi kuvia Pukalan Valkeajärven retkeltä kahden viikon takaa, jolloin Iineksen sisäinen vesipeto heräsi. Mukana oli tietysti Iinesken paras kaveri Tesla ja edelleen totuttamista (ks. alempaa) vaativa perhoskoira Oona. Iines kyttäsi jo ennen laavupaikkaa järven rantoja, että mistä kohtaa olisi hyvä mennä uimaan.





 Tesla-kaveria vielä jännitti uiminen, mutta asia korjaantui juhannuksena, jolloin menimme Jalasjärvelle mökille. Siellä koirat Iines ja Tesla jahtasivat toisiaan ja hakivat kilvan lelua järvestä. Järvi oli juuri passeli koirille, matalaa rantaa riitti vaikka kuinka pitkälle.
Aiemmin työnjako oli Teslalla ja Iineksellä mennyt niin, että Iines hakee lelun vedestä ja Tesla ottaa sen rannalla itselleen. Nyt osat kuitenkin vaihtuivat, kun Teslakin innostui vedestä.

                                 Kaverit tuovat yhdessä lelua rantaan.

Tesla nyt kuitenkin on vahvempi, mutta Iines roikkui sitkeästi lelussa. Välillä näytti siltä, että Iines raahautuikin vedessä vaan mukana, heh. Pieni sitkeä otus ui loppuun asti ja lähti juoksemaan perään, vaikka toinen oli jo juossut hyvän aikaa maalla lelun kanssa. Jossain vaiheessa Iinestä alkoi ottamaan päähän, kun Tesla vei lelun sen suusta. Iines vähän rähähtikin Teslalle ja sen jälkeen pelkkä murina riitti pitämään toisen loitolla, kunnes Iines sai lelun rantaan ja luovutti sen Teslalle, joka lähti heti juoksukierrokselle lelu suussaan.


                                     Välillä käytiin veneilemässä:

                                   Ja kävelyllä, Iineksellä oli tosin oma reitti:


                                        Ja sitten taas uitiin:

Muut jo kyllästyivät, mutta ei Iines. Sen löysi aina rannasta odottamasta, että joku tulisi heittämään lelua. Illalla tärisevä koira ymmärsi itsekin olla menemättä enää järveen ja tuli sen sijaan saunan lämpöön.

 Koko päivän touhutttumaan mäyräkoira tarvitsi omaa rauhaa ja jäi terassille yksin, kun me muut olimme mökissä.

Ehkä väsymys painoi tai sitten koirilla oli muutenkin pinna kireällä, kun mökki alkoi tuntua liian pieneltä Oonalle ja Iinekselle. Iines yritti ohittaa Oonaa, mutta meni ilmeisesti liian lähelle, sillä Oona rähähti ja Iines vastasi siihen. Onneksi tilanne saatiin rauhoitettua eivätkä ne ehtineet käydä kiinni toisiinsa, vaikka siitä ei oltu kaukana.
Vain hetkeä ennen välikohtausta saatiin tämä harvinainen kuva, kun koirat nukkuivat. Yleensä ne eivät tule lähelle toisiaan.

Iines hakee selvästi paikkaansa laumassa, sillä aiemmin se näytti Teslalle kumpi niistä määrää eikä se tunnusta Oonan valta-asemaa vanhimpana koirana. Mäyräkoiramaiseen tyyliinsä se katsoi Oonaa pitkin kuonoaan kuin sanoen "Niin varmaan, joo". Yöksi mökkiin rakennettiin esteet niin että Iines ja Oona pysyivät erillään toisistaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti