Hae tästä blogista

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Harrastuskuulumisia

Tiistaina oltiin viimeistä kertaa koiratanssissa, ensi viikolla voi mennä avoimelle vuorolle itsekseen harjoittelemaan. Esitettiin pienet esitykset, meillä jäi välistä puuttumaan pyörähdykset....harjoittelu jatkuu. Iines oppi viimein pujottelemaan kunnolla jalkojen välistä! Jee! Opeteltiin sitä, että koira tulee mun jalkojen väliin ja sitten kävellään yhdessä. Iines oli taas niin hyvä, ei voi kuin kehua. Seuraavaksi voisi harjoitella peruuttamista kunnolla.

Tänään oli pitkästä aikaa agilityä. Paikalla oli vain 3 koiraa, niin se suurena aloittanut ryhmä on vaan kutistunut. Tällä kertaa mentiin koko ison hallin kokoinen rata, jossa oli erilaisia pitkiä putkia ja hyppyjä. Juosta sai siis ihan mukavasti, huh. Iines oli loistava! Se tekee vain sen mitä pyydetään, eikä kohella menemään. Minun täytyy vain olla nopea ja näyttää selvästi ja hitaasti kädellä mitä tehdään. Lopuksi harjoittelimme kontaktiesteitä ja keppejä. Iines taisi tajuta keppien idean ja alkoi tarjoamaan pujottelua oma-aloitteisesti. Kepit ovat olleet tähän asti Iinekselle vaikein este. Tänään sen lempieste oli pöytä, vaikka sitä ei edes oikeasti tällä kertaa mentykään. Sinne se hypähti aina välillä istumaan, käskin sen sitten odottaa siinä vähän aikaa ja annoin namia.

Kotona ollaan harjoiteltu erilaisia temppuja: tassulla jalkojeni läpsäytystä (minkä Iines osaa jo), koiratanssiliikkeitä, mun selkään hyppäämistä kun olen nelinkontin (ollaan ihan alussa, koitan saada sen ottamaan namia selästä ja autan sitä ylös samalla, mäyriäinen on niin pitkulapötkylä että vähän on haastetta) ja haukkumista.

Iineksen saaminen haukkumaan oli aika vaikeaa. Lopulta onnistuin siinä, kun haukuin itse. Iinestä taisi jännittää sellainen, ainakin se tuli kovasti nuolemaan mun naamaa. Muutamia kunnon haukahduksia ja muutamia muita ääniä ollaan saatu aikaiseksi. Tätä harjoitellaan ehkä kerran päivässä vain pari kertaa ja sen jälkeen jotain istu-maahan-sulkeisia, että arvoasema säilyy.

Täällä on myös kesän mittaan pyöräilty ja huomattu, että pyöräkorin remmit eivät olleet kovin kestävät ja menivät melkein poikki jo aika nopeasti. Lähetin palautetta ja kuvan Zooplussalle ja sieltä lähetettiin ystävällisesti tilalle uudet. Menin toissapäivänä postiin hakemaan pakettia ja yllätys oli melkoinen, kun sainkin aivan jättimäisen paketin. Ihmetellen avasin sen ja sieltä tuli kehikkokin mukana, vaikka siinä ei ole mitään vikaa. Nyt saan askarreltua vaikka toisen pyöräkorin Iinekselle. Kiinnityshihnat ovat valkoista muovia tai jotain sen tapaista. Ei ne ehkä kovin hyvin tule kestämään, nahkaiset olisivat paremmat. Ehkä jostain vyöstä saisi tehtyä kestävät remmit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti