Hae tästä blogista

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Silmätulehdus III ja masu sekaisin

Täällä sitä sitten riittää joka päivälle jotain uutta - tai vanhaa. Eilen torstaina Iineksen silmät näyttivät siltä, että taitaa olla taas silmatulehdus tulossa. Ajattelin, että jospa se menisi ohi, eikä tarvisi lähteä eläinlääkärille. Huuhtelin Iineksen silmiä eläinlääkäriltä saadulla liuoksella monta kertaa päivässä, mutta ei auttanut.
Samalla Iineksen masu alkoi reistailla ja tilanne paheni yötä kohti. Yöllä kävimme kolme kertaa ulkona. Onneksi vain sen verran, onha se jo parempi kuin viime kerroilla.

Aamulla soitin lääkäriin ja saimme ajan aamupäiväksi. Punnitsin Iineksen sisään tullessa vaa'alla, en meinannut uskoa silmiäni, sillä Iines painoi vain 7,3 kg! Muutama päivä sitten paino oli sentään 7,8 kg. Mitä ihmettä...? Lääkärin mukaan Iines ei sentään onneksi ollut mitenkään alipainoisen oloinen. Iinestä pelotti taas kovasti olla tutkittavana, mutta antoi kiltisti tutkia silmänsä. Molemmissa silmissä on sidekalvontulehdus ja silmäluomien reunoilla on useita hentoja ylimääräisiä ripsiä. Saimme silmätippoja, nyt eri merkkisiä kuin viimeksi. Jos oireet vielä jatkuvat niin ylimääräiset ripset poistetaan tai sitten vilkkuluomet saatetaan penslata, mitä se sitten tarkoittaakaan.

Ripulin syytä on vaikea sanoa, ehkä viime aikojen stressi purkautuu ja se johtuu siitä. Tulevaisuudessa Iinekselle voi kuulemma harkita herkkävatsaisille tehtyä ruokaa. Nyt sain ohjeeksi antaa Iinekselle keitettyä riisiä, raejuustoa ja vähärasvaista lihaa, kunnes oireet helpottavat. Kotona Iines söikin mielellään riisiä, raejuustoa ja jugurttia, jonka seassa oli maitohappobakteerivalmistetta.

Eläinlääkärireissu tuli tällä kertaa ihmeen halvaksi, yhteensä vain 53 euroa, josta vakuutuksen jälkeen minulle jäi maksettavaa 13 euroa. Silmätipat piti tosin hakea reseptillä apteekista, mutta ne maksoivat vain 8 euroa. Ylitinköhän jonkun korvausrajan vai miksiköhän vakuutus korvaa nyt niin paljon? Kyllä se ennen maksoi enemmän...mukava yllätys!


Päivitystä ma 11.6.:

Ripulihan yltyi taas aika pahaksi perjantai-iltaa kohden. Puolentoista tunnin välein pihalle. Päätin, että nyt en kyllä jaksa viikkoa tällaista ja lähdin apteekkiin ostamaan jotain tehokkaampaa lääkettä. Canikuria annoin yhteensä sen neljä annosta 8 tunnin välein. Ripuli ei loppunut - eikä ole vieläkään loppunut - mutta ulkona ei tarvi rampata todellakaan niin usein eli jotain hyötyä siitä ainakin oli. 

Tänään maanantaina soitin vielä eläinlääkärille, kun ripuli kuitenkin jatkui lääkkeestä huolimatta. Canikuria voi kuulemma antaa lisää (pakkauksessa oli vielä kaksi annosta) ja samaan aikaan saa antaa myös Biopak-maitohappobakteereita. Ehkä se tästä pikkuhiljaa paranee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti