Hae tästä blogista

tiistai 29. toukokuuta 2012

Agilitykurssin 4. kerta ja kilpailut!

Viime torstaina vuorossa oli tutusti agilityä. Uutena esteenä kokeilimme muuria (joka näyttää suurin piirtein tältä tältä http://westiemetkut.files.wordpress.com/2011/07/netti-noppa-muurilla.jpg), eräänlainen hyppyeste taas. Kertasimme vanhoja esteitä ja lopuksi jokainen suoritti radan koiransa kanssa. Opettelimme myös ohjausta, mikä olikin aika haastavaa: väärä tiedostamaton kädenliike voi ohjata koiran väärälle esteelle. Meillä meni rata Iineksen osalta hyvin, kerran piti mennä hypyltä putkeen uudestaan, kun en osannut ohjata sitä oikealle esteelle. Toinen käteni oli väärässä kohtaa. :p Opettavainen tunti.

Kuulin kaverilta, että maanantaina on Hervannassa Tampereen koiraurheilijoiden epävirallinen agilitykisa, jossa on erillinen putkiluokka! Siinä on vain putkia ja hyppytelineet ilman rimoja. Sinne siis! Johan tässä on harjoituksissa menty kaksi kertaa kokonainen rata. :D

Putkiluokkaan osallistui kahdeksan koiraa ohjaajineen. Radalla oli paljon "hyppyjä" ja putkia ja se oli mutkikkaampi kuin mitä olimme tähän asti kokeilleet - tietysti. Yhdestä putkesta piti mennä kaksi kertaa läpi eri suuntiin! Outoa.... Lisäksi piti tarkkailla mistä putken päästä koiran pitää mennä sisään. Iines meni radan todella hyvin, eikä karannut minnekään! Aikamme oli jotain 29 sekuntia. Minusta menimme nopeasti, mutta parhaimmat ajat olivat 15 sekuntia. Sijoituimme näin ollen seitsemänsiksi, mikä on ihan ok. Emmepä olleet ainakaan viimeisiä!

Jäimme vielä seuraamaan mölliluokkaa. Sinne meillä ei ainakaan ole ennen kurssin loppumista mitään asiaa. Radalla oli vaikka mitä esteitä! Oli ihan hyvä nähdä, kun toisten koirat karkasivat radalta tai kun eräs ihan Iineksen näköinen mäyräkoira innostui putkesta niin, että pyöri siinä kolme kertaa peräjälkeen. Ainakin tuollaisiin epävirallisiin kisoihin voi huoletta mennä vain kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti