Hae tästä blogista

perjantai 18. toukokuuta 2012

Koirakoulua ja agilitykurssin 3. kerta

Keskiviikkona olimme pitkästä aikaa Herwoodin hauvojen koirakoulussa. Siellä opeteltiin hyppyä, liikkeestä pysähtymistä, ruutua ja paikallaanoloa sekä luoksepäästävyyttä. Iines tunnistaa jo hyppy-käskyn. Minun olisi kuulemma pitänyt käskeä koira ensin odottamaan, vapauttaa se ja sanoa "hyppy". Tuntui vähän oudolta, eikö riitä että koira hyppää, kun sille niin sanoo? Kysyin tätä seuraavana päivänä agilityssä ja kuulemma tuota lähtöluvan odottamista hypätessä tarvitaan vain agility-radan alussa, kun lähdetään koko radalle. Voin siis ja aionkin jättää tuollaiset lisäkäskyt pois. Iines osaa kyllä odottaa, kun sille niin sanoo.

Sitten harjoiteltiin ruutu-nimistä estettä. Olin ihan ihmeissäni, että mikä se on, eikä toisten suoritusten seuraaminen auttanut asiaa. Kyseessä oli neljästä pikkukartiosta muodostettu neliön muotoinen alue, jonka keskelle laitettiin kippo, josta koira sai naminsa. Iineksen piti odottaa alueen ulkopuolella sen aikaa kun laitoin namin paikalleen, sitten palasin Iineksen luo ja menimme yhdessä namin luo ja samalla sanoin sille "ruutu". Koko juttu tuntui tosi pöljältä! Sain kyllä vastauksen siihen, mikä tämän homman idea oli. Jotenkin se liittyi erittäin edistyneisiin liikkeisiin tottelevaisuuskilpailuissa.

Juuri se, että tokoon ja agilityyn keksitään tuollaisia tarkoituksettomia esteitä tai sitten viilataan pilkkua, niin että koiran pitää olla sentilleen oikeassa kohdassa esimerkiksi sivulle tullessa, tekee lajeista vähemmän kiinnostavia.
Yksi tälläinen este agilityssä on pöytä, jota kaikki tuntuvat inhoavan tai ainakaan kukaan ei pidä siitä. Eihän siinä koirallekaan ole mitään mieltä ensin juosta ja hyppiä ja yhtäkkiä pysähtyä jonkun levyn päälle pitkäksi aikaa.

Torstaina oli kolmas kerta Tamskin agilityä. Harjoittelimme sillä kertaa juuri pöytä-estettä, eikä siinä ollut mitään vikaa. Ihmettelen vain kovasti, miksei esteestä luovuta, kun sitä kuulemma käytetään agilitykisoissa hyvin harvoin ja se on yleisesti niin epäsuosittu.

Lisäksi harjoittelimme edelleen hyppyä, putkea, U:n muotoista putkea, keppejä ja A:n muotoista kontaktiestettä. Kontaktiesteessä koiran tassujen pitää osua esteen alku- ja loppupään värjätyille kohdille. Uutena esteenä kokeilimme rengasta, jonka läpi koiran tulee hypätä. Kuten aiemminkin ensin käytiin läpi esteitä ja sitten jokainen sai harjoitella koiransa kanssa omaan tahtiin. Hankalin este Iinekselle on kepit, se ei aina tajua miksi niitä pitää kierrellä, kun oikaisemalla pääsisi helpommin esteen loppuun. Tämäkin este alkoi kyllä sujua, kun muutama kerta kokeiltiin.

Lopuksi menimme ensimmäistä kertaa koko radan läpi niin, että toiset katselivat. Rata koostui seuraavista esteistä: kaksi hyppyä, putki, pöytä, kepit, hyppy, tunneli, hyppy, A-este. Iines suoriutui kaikista todella hyvin! Alussakin se odotti kiltisti lähtökäskyä. Iines oli selvästi yksi radan parhaiten suorittaneista koirista!

PS. Nyt blogia voivat kommentoida kaikki lukijat! Sain sen muutettua asetuksista. Lisäsin teksteihin myös tunnisteita, mutta en vielä tiedä miten ne saa näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti