Hae tästä blogista

lauantai 12. toukokuuta 2012

Näyttelydebyytti

Tänään 12.5. Iines asteli Tampereen kansainvälisen näyttelyn juniorinarttujen kehään. Esittäjänä oli Iineksen kasvattaja, kiitokset siitä! Ennen kehään menoa odoteltiin dalmatialaisten arvostelun loppumista ja tavattiin Iineksen velipoika Perro, joka sai myös sinisen nauhan.

                                  Perro ja Iines.

Kanssakilpailijoita oli vain yksi. Ensin Iines sai sinisen nauhan, sitten sitä juoksutettiin kehässä uudestaan ja lopulta se sai punaisenkin nauhan. Minusta vaikutti, että Iines oli kehässä vähän ylimääräistä, ehkä tuomari halusi tarkastella sitä uudestaan... Lopputuloksena Iines voitti siis oman luokkansa! Hyvä Iines!

                                  Iines odottaa vuoroaan: kohta mennään taas kehään.

                                 Siellä sitä mennään.

Tuomarina oli norjalainen Elin Normannseth, jonka mielestä Iines on

erittäin hyvän mallinen ja kokoinen, feminiininen pää ja hieman pyöreät silmät, alaleuka saisi olla vahvempi, vartalon pituus on hyvä, mutta vartalon tulisi olla myös hyvän pituinen, hyvä luusto ja jalat, liikkuu hyvin kun haluaa, itsehillintää voisi olla enemmän.

Arvosanaksi tuli erittäin hyvä, mikä on asteikolla toiseksi paras. Näyttelytouhu on minulle vielä niin kovin uutta, etten oikein tiedä mitä tuosta sanallisesta arviosta ajattelisi. Onkohan silmien pyöreys nyt hyvä vai huono? Ja toi pituushomma kuulosti oudolta... Kullakin on omat mielipiteensä.

Iines kulki nätisti, mutta yhdessä vaiheessa se innostui pomppimaan. Onneksi se ei haitannut näköjään ihan hirveästi kun sentään voitettiin se toinen narttu. Pöydällä Iines oli kiltisti, ehkä aluksi vähän vierasti. Tosin tiirailin tapahtumia sen verran etäältä, että en mene sanomaan. Hauvelin ilme kirkastui, kun se huomasi minut vuoroaan odottaessaan. Taisi se vähän ihmetellä, minne jäin. Iinestä ei paljoakaan näyttänyt näyttelyssä oleminen jännittävän, vaikka ympärillä oli niin paljon koiria.

Yleisesti Tampereen näyttelystä näin ensikertalaisen kokemuksella jäi vähän huono kuva. Koirien ulkoilutukseen oli varattu pieni rajattu asvalttialue, jossa oli muutama heinäpaali. Sanoisin, että se on koirien maailman venäläinen reikä lattiassa -vessa. Kuka sinne nyt voi pissiä? Lisäksi alue toimi myös tupakkapaikkana. Hyi-hyi!! Sitä saa mitä tilaa: näyttelyhallin lattialle tuli Iinekseltä kunnon tavaraa. Iineksen masu on ollut taas vähän sekaisin, taitaa johtua stressistä, kun on tässä viime päivinä ollut kaikenlaista.

Näyttelystä ostin Iinekselle tonnikalaa ja kanafilettä. Myyjiä oli aika vähän; ainakin jos tulee vain yleisöksi, voi olla aika tylsää, ellei sitten jaksa todella seurata kehien tapahtumia. Jotain ohjelmaakin päivällä kai oli, mutta se jäi minulle aika hämäräksi. Näyttelyn nettisivut eivät päivittyneet kunnolla, siitä miinus.
1 kommentti:

 1. Onnea paljon Iinekselle!

  Harmi, etten päässy seuraamaan noita pitkäkarvasia mäyräkoiria kun tosiaan olin töissä. Teen siis henk koht avustajan hommaa niin tottakai mentiin sinne minne avustettava halus. Nopeeta kävin vilkasemassa kun normi lyhkäreitä arvosteltiin mutta sekin oli jo iha lopussa.

  Olin kans vähän pettyny siitä miten vähän siellä oli niitä myyntikojuja yms. Ennen siellä on kuulemma ollu paljon kaikkee sisustusrotukamaakin ja nyt ei ollu yhtään. Koiratanssia seurattiin mutta sekin oli vähän tylsää siks että esitysten välillä oli aika pitkät ajat...

  Mä olin tosiaan paikalla vielä tänäänkin ja yks luupussi tuli koirille tuliaisiks. :)

  Brecillä on tänään 1v synttärit! Jos ei olis äitienpäivä, pitäisin pienen pienet kakkukahvikekkerit mutta tässähän tää menee mummulassa tämä loppupäivä :)

  VastaaPoista