Hae tästä blogista

maanantai 20. toukokuuta 2013

Eläinlääkärissä

Tultiin juuri eläinlääkäristä, jossa Iines sai vuosittaisen kennelyskärokotteensa. Tällä kertaa se annettiin suihkeena nenään, eikä pistoksena kuten ennen. Suihke on kuulemma tehokkaampi, koska siinä on eläviä bakteereja. Iines ei edes aivastanut suihkeen jälkeen. Vaikutti koirallekin mukavammalta vaihtoehdolta kuin pistos.

Lääkäri teki ensin yleistutkimuksen tunnustelemalla Iineksen vartaloa ja kuuntelemalla sydäntä ja hengitystä. Taisi sydän lyödä tuhatta ja sataa, kun Iinestä niin jännitti! Tutkimushuoneeseenkin Iines tuli erittäin varovaisena ja epäileväisenä.

Iineksen innostuessaan pitämää outoa ääntä tutkittiin muistitikullani olevan videon avulla.  Jos haluan, voidaan kokeilla nenäpunkkilääkettä. Ääni ei vaikuttanut lääkärin mielestä vakavalta, nielu saattaisi olla liian pitkälle menevä (tai jotain).

Väärinpäinolevaa nisää tarkastellessa lääkäri huomasi, että nisästä tulee kirkasta nestettä. Ja niin tuli toisistakin nisistä! On tainnut Iineksellä olla myöhäinen valeraskaus, ihmekös kun koira viihtyi jokin aika sitten erikoisen hyvin kopassaan. Nyt on kuitenkin oireet vissiin menossa ohitse. Enpä olisi itse arvannut tuollaista!


Tässä eläinlääkärin yhteenveto käynnistä:

Iineksen silmäkontrolli. Molemmat silmät nyt rauhalliset ja oireettoman oloiset, luomien reunoilla joitakin hentoja ylimääräisiä ripsiä. Kyynelnesteen tuotanto normaalin rajoilla (n. 15 mm) molemmissa silmissä.
Jatketaan Optimmune-lääkitystä kerran päivässä. Kontrolli 6 kuukauden kuluttua.
Oikealla ylhäällä sisäänpäin kääntynyt nisä. Puhdistelut paikallisantiseptilla ja seurailu.
Saanut innostuessaan sisäänvetokohtauksia. Kokeillaan nenäpunkkilääkitystä. Jos oireet jatkuvat, nielun tarkastus rauhoituksessa.
Samalla Iines rokotettiin kennelyskää vastaan. Rokotus voimassa 1 v.
Hyvää jatkoa Iinekselle!

Onneksi saatiin yhdistettyä käynti silmäoireisiin, sillä vakuutus korvasi sen takia ison osan laskusta. 102 eurosta jäi maksettavaa vain 39,90, hurraa!

Kotimatkalla haettiin wuf.fi-eläinkaupasta herkkuja reippaana lääkärikäynnistä selvinneelle Iinekselle, on sitten keskiviikkona juhlaherkut valmiina.

1 kommentti:

  1. Ollikin käyttää Optimmunea kerran päivässä ja tällä ollaan saatu pysymään silmät kosteina. Kun kyynelnestetasapaino on kunnossa, ei kuivuuden vuoksi ainakaan pitäisi tulla silmätulehduksia.

    VastaaPoista