Hae tästä blogista

lauantai 5. tammikuuta 2013

Agilityssä, rusakkojahdissa ja lupaukseni Iinekselle

Eilen Iineksellä ja Teslalla oli ihan oma agilityvuoro SportDogParkissa Lempäälässä. Paikka oli Iineksen näkövinkkelistä uusi, sillä ei se sitä muista, vaikka pari kertaa ollaan käyty aiemmin. Iines oli ihan täpinöissään, ihanaa! Se juoksi kentällä innoissaan, kun laitoimme esteitä valmiiksi, ja meni putken läpi monta kertaa. Ensin yritin saada sen istumaan kiltisti paikoillaan, mutta sillä oli niin kivaa, että annoin sen juoksennella vapaasti.
Kokeilin Iineksen kanssa vähän pidempää rataa, jossa oli muistaakseni ensin hyppy, rengas, hyppy, putki, keinu ja A-este. Keinulta saatettiin jatkaa toiseen suuntaan, jossa odotti vielä putki, pari hyppyä ja pussi. Kun tuli virhe, palasin vauhtia pysäyttämättä takaisin tai en huomioinut sitä. Iines oli ihan liekeissä! :) Ja oli minullakin tosi kivaa!

Keppejäkin harjoiteltiin ja ne sujuvat kädellä näyttämällä jo aika hyvin. Täysin ilman apukehikoita ei voi silti vielä olla. Alussa ja lopussa (ja vähän treenien välissäkin) oli leikkimistä Tesla-kaverin kanssa. Ennen kotiinlähtöä kävimme viereisessä eläinkaupassa, josta Iines sai vinkuvan pehmokoiran ja vinkuvan tennispallon. Mutta se ei tiedä niistä vielä... ;) Iines saa leikkiä uusilla leluilla keskiviikkoisin agilityssä.

Viime yönä oli vuorossa rusakkojahtia kaupungissa. Vein Iinestä puolenyön jälkeen pihalle ja melkein heti nähtiin kerrostalojen välissä rusakko. Iines lähti vähän matkaa perään ja haisteli innoissaan. Jatkoimme matkaamme ja kohta tien yli meni toinen tai ehkä se sama pupu. Ensin Iines ei nähnyt sitä, vaikka yritin näyttää. Sitten Iines pinkaisi juoksuun, mutta rusakko kääntyi parkkipaikalle ja Iines hukkasi jäljet nopeasti. Kuitenkin koko loppumatkan se haisteli kiivaasti maata ja kulki eteenpäin kuono maassa. Toivottavasti Iineksellä oli kivaa, kun pääsi edes leikisti metsästämään.

Ollin ja Maunon innoittamana lupaan Iinekselle vuoden 2013 kunniaksi, että vien sen koirauimalaan polskimaan ja jäljestyskurssille.

3 kommenttia:

 1. Hyvä Iines die große Jakthundin! :D Koskas saadaan Iineksen hommaamaa jänispaistia? ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva, että teillä on ollut onnistuneet agitreenit! Olen saanut Martalle riistaviettiä mukaan agilityyn. Siksi se tykkää nimenomaan siitä, kun juostaan rataa kovaa. Jonkun ohjauskuvion jankkaamisessa riistavietti hiipuu, joten siksi sitä ei kovin paljoa tehdä. Etenkin jos näen, että koira on sillä tuulella, että ei jankkamista jaksa, niin pidetään vaan hauskaa kentällä ja juostaan. Alkuaikoina esimerkiksi keppejä ei voitu tehdä kuin pari kertaa koko treenin aikana, sillä koiran vire laski välittömästi. Martta kun koki kepit ihan äärettömän tylsäksi. Siinä kun vauhti hidastuu. Nykyisin se suhtautuu keppeihin toisella tapaa, kun siitä on palkattu niin paljon.

  Onhan se mäyräkoiran motivaation hakeminen vähän toista kuin jonkun bortsun :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää Uutta Vuotta teillekin :) Milon kuvan saa lisätä siihen lehteen, mutta haittaakse kun me ei varsinaisesti kuuluta koko kerhoon? Miten siihen liitytään ja näin? :D Jäänyt mulle vähän auki koko juttu..

  VastaaPoista