Hae tästä blogista

torstai 27. syyskuuta 2012

Ensimmäiset epäviralliset kilpailut

TamSK järjesti tänään agilityn epäviralliset kilpailut, jossa tuomarina oli Tommi Raita-aho. Iineksellä oli kunnia olla koko kilpailujen ensimmäisenä radalla.
Möllirata oli minusta oikein mukava, eikä siinä ollut kuin yksi tai kaksi hankalampaa kohtaa, jossa piti osata vaihtaa esteen toiselle puolelle. Radalla oli ensin 2 hyppyä, puomi, pituus, putki, hyppy, putki, hyppy, A-este, 4 hyppyä, putki ja hyppy. Radan suorittamisen ihanneaika oli 50 sekuntia.

Alussa oli vähän epäselvyyttä, kun kukaan ei sanonut mitä tapahtuu. Päästiin kuitenkin lähtemään, jätin Iineksen odottamaan ja menin itse ensimmäisen hypyn taakse. Puomilta tuli yksi virhe, koska Iines meni ensin vähän ohi. Pituus-este meni tosi hyvin, sitä vähän epäilin, kun ei olla juurikaan harjoiteltu sitä. A-esteeltä tuli myös virhe, en enää muista miksi. Meniköhän Iines siinäkin vähän ohi tai jotain. Minusta sillä oli vähän vaikeuksia päästä ylös, kun esteelle tultiin mutkan kautta eikä vauhti riittänyt. Muuten putket ja hypyt menivät todella hyvin ja Iines seurasi kuten aina, eikä lähtenyt koheltamaan. Ihan viimeisestä hypystä tuli virhe, kun Iines olisi juossut ohi.

Yhteensä tuli siis 3*5 eli 15 virhepistettä. Ihanneaika ylittyi vain 0,5 sekunnilla, mistä olin tosi ihmeissäni. Hyvä Iines! Siitähän voi ihan oikeasti tulla kunnon agilitykoira, olen aiemmin epäillyt sitä, kun se on niin rauhallinen vieressätulija. Iineksellä oli tänään tosi hyvä asenne päällä, se oli innokas ja reipas. Radallekin se olisi jo mennyt ennen omaa vuoroaan. Näinköhän se alkaa syttyä agilityyn?


    Iineksen palkkio hienosta ensikilpailusta: pallo, 
jonka päässä on vinkuva ketunhäntä.

Paikalla oli aika paljon koiria, Iines käyttäytyi pääosin oikein hyvin. Isommille koirille, joilla oli mustaa karvaa, se haukkui. Sain vähän opetettuakin sitä: aina kun se haukkui, lähdin kävelemään toiseen suuntaan ja menimme sitten taas uudelleen ohittamaan muita koiria. Aivan lopussa Iines pääsi yllättämään, kun huomioni oli jo aivan muualla. Iines oli fleksissä, jota muuten en ensi kerralla ota mukaan. Se juoksi aivan yhtäkkiä haukkuen koko fleksinpituisen matkan ison musta-valkoisen koiran luo, eikä olisi tullut pois. Kaipa sitä hyökkäykseksi voi sanoa. Onneksi koirat eivät päässeet koskemaan toisiinsa, ties mitä olisi tapahtunut. Siis, mitä ihmettä, Iines?! En tajua, miksi se tekee tuollaista. Jotain tämän tapaista on käynyt aiemmin pihallamme, mutta silloin olen ajatellut sen vain puolustavan reviiriään. Nyt täytyy kyllä tehdä jotain, eihän tuollainen voi jatkua. Pitäisikö se viedä koirapuistossa isojen puolelle oppimaan vähän nöyryyttä vai tulisiko siellä liikaa kuonoon? Onko vinkkejä, mitä tehdä? Pienemmät koirat Iines jättää rauhaa, kai se ajattelee, ettei niistä ole vastusta.

Päivitys 30.9.: Me oltiin kahdeksansia! Hyvä Iines, jee! Tarkemmat tulostiedot: http://www.tamsk.com/pdf/Epikset.PDF

1 kommentti:

  1. Onnittelut ensimmäisistä möllikisoista! Siitä se lähtee :) Kisat antavat aina lisää intoa treenaamiseen.

    VastaaPoista