Hae tästä blogista

torstai 17. huhtikuuta 2014

Iidesjärven ympärikierros

Iineksen elämä on nykyään yhtä retkeilyä! Eilen käytiin kiertämässä Iidesjärvi ja samalla vanhoilla kotiseuduilla. Iines kiinnostui heti jäistä vapautuneesta järvestä ja olisi mielellään mennyt veteen.

                  Jokohan sitä voisi mennä uimaan, Iines tuumii.

Noin 6 kilometrin kierros järven ympäri aloitettiin tutusta puistosta, jossa Iines sai lämmitellä ja hakea frisbeetä. Ihan lihasten lämmittelyn takia tietenkin vain heitettiin frisbeetä... ;)

Iines melkein malttoi pysyä paikoillaan kuvaamisen ajan, frisbee kuitenkin veti puoleensa.

Näkymä lintutornista: jokakeväinen joutsenpari on tullut etelästä. Näsinneula siintää taustalla.Odotettiin vähän, jos oltaisiin nähty piisameja, kun niitä on usein näkynyt järven rannalla. Ei kuitenkaan nähty. Aika paljon Iines sai olla vapaana ja tutkia paikkoja. Välillä reitti kuitenkin kulki asfaltoitua kävelytietä pitkin ison tien varressa ja silloin piti pitää Iines kytkettynä. Puolivälissä syötiin eväitä ja Iines sai dentasticksin. Linnuista nähtiin joutsenten lisäksi närhi, nokikana ja paljon lokkeja. Fasaanin ääni kuultiin ja Iines kiinnostui heti siitä. Se kuitenkin pysytteli piilossa, eikä Iines päässyt jahtaamaan tällä kertaa mitään eläintä. Huomenna se voi jo onnistuakin, sillä lähdemme Kotkaan mummolle, ja siellä fasaaneita on näkynyt useastikin.


Järvikierroksella nähtiin muuten pari tuttua koiraakin entisiltä lenkkimaastoilta. Muutto Hervantaan oli pantu syksyn Aamulehdestä merkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti