Hae tästä blogista

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Fasaaneja ja hiidenkirnuja

Hiidenkirnuja Askolassa.

Pääsiäistä vietettiin tutusti mummon luona Kotkassa. Matkalla pysähdyttiin Askolaan katsomaan hiidenkirnuja, joita oli parikymmentä. Ne olivat kyllä hienoja, ja paikka oli sopiva retkikohde autoilun lomassa ja Iinestäkin ajatellen.

Melkein kaikissa oli vielä jäätä.


Hiidenkirnujen jälkeen polkua pääsi alas joen rantaan ja niitylle, jossa heiteltiin Iineksen riemuksi keppiä:

Pääsiäispitkäkorva.

Iines löysi ihanan kepin, kyllä nyt hymyilyttää!

Autossa Iines malttoi nukkua pää Isännän polvella vain pieniä hetkiä, sitten piti taas katsella maisemia ikkunasta. Takaikkunoihin jäikin aikamoiset kuonon jäljet.

Iines viihtyi taas mummon luona kassissa nukkumassa.

Nukkumista on jatkettu tänäänkin, sillä pikku koiralle jäi kunnon univelat parin päivän matkasta. Koko ajan oli niin paljon tekemistä ja katseltavaa. Fasaanejakin ehdittiin "metsästää" muutaman kerran. Ekalla kertaa Iines pääsi jopa aivan lähelle fasaanikukkoa, mutta harmi ettei maasto ollut ihan paras mahdollinen tähän puuhaan: vieraisiin pihoihin ei oikein kehdannut mennä linnun perässä.

Toisella ja kolmannella kerralla fasaani tuli aivan pihaan ja Iines pääsi ajamaan sen pois. Taaskin vain jäljittäminen jäi vähälle tilan puutteen takia, kovasti Iines ainakin pihalla haisteli edestakaisin fasaanin jo paettua. Jo pelkkä fasaanin äänikin sai koiran valpastumaan ja menemään ulko-ovelle valmiina tositoimiin. Kierroksetkin kävivät aika korkealla fasaanin kohtaamisten jälkeen ja meni aina pidempi hetki, että Iines rauhoittui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti