Hae tästä blogista

perjantai 8. helmikuuta 2013

Kirjastokoira

Eilen käytiin Tampereen pääkirjasto Metsossa vierailulla, sillä koiratkin ovat vuoden alusta asti olleet tervetulleita Tampereen kirjastoihin.



 Koirakirjat olivat hyvin esillä lastenosastolla. Olisi varmaan pitänyt lainata Iinekselle Mauri Mäyräkoira -kirja.

 Iines tapasi lastenosaston ikkunalaudalla päivystävän kirjastokissa Kirjatin.

Iineksen mielestä kissat ovat aina kissoja ja kuuluvat selvästi alempaan kastiin.

Aikuisten puolella oli lisää koirakirjoja, ja lainasin sieltä koirahieronta-kirjan ja kirjan, josta oppii temppuja ja tottelevaisuusjuttuja.

Kotiin käveltiin Pyhäjärven kautta Ratinasta. Koirapuistossa ei ollut ketään, mutta Iines sai siivekkäitä ystäviä.



5 kommenttia:

  1. Voi vitsi, kun meilläkin pääsisi koiran kanssa kirjastoon! :) Siinä tulisi mukava lenkki aina. Tosin hieman mietityttää, että kuinka tuo päätös on päässyt lävitse kaikkien allergisten kannalta. Löytyikö paikan päältä yhtään silittelijöitä? Täällä emäntä kävi tänään pienessä lähikirjastossa ja nappasi esittelyhyllyltä mukaan uuden pikkuopuksen "Leikkejä koiran kanssa".

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu! Iso peukku Tampereelle! Ollikin on käynyt palauttamassa tai pikalainaamassa kirjoja meidän lähikirjastossa. Ei ole vielä kukaan tullut sanomaan mitään.

    Tuohon koirat vs. allergiset voidaan todeta vaan sen verran, että Ollin "perheeseen" kuuluu 2 astmaatikkoa ja 3 koira-allergista. Siedätyshoito on tehonnut eikä kukaan saa oireita.
    En silti kehoita allergisia hankkimaan koiraa hoitokeinona.

    VastaaPoista
  3. Olisi yksi mies halunnun silittää Iinestä, mutta Iines on aina niin ujona, uskalsi se sentään ottaa namin sedän kädestä.

    Ihmettelin myös, miten allergiset eivät ole valittaneet. Varmaan asiaa auttoi tammikuussa alkanut Lue luppakorvalle -hanke, jossa lapset saavat kirjaston tiloissa lukea tehtävään sopiville koirille ääneen.

    Tein tästä kirjastouutisesta jutun mäyräkoirakerhomme lehteen, ja tuntuu siltä, että kirjasto haluaa pitää matalaa profiilia. Koirankieltokyltit poistetaan ovista, mutta asiasta ei muuten tiedoteta sen enempää. Minäkin kuulin tästä alun perin sisäpiiritietona. :)

    VastaaPoista
  4. Oih, Tampere on edistyksellinen kaupunki. Siellä on koirakahvilakin ja kaikki. Ottakoot muut kaupungit mallia. Ehkä me joskus päästään samaan kaupunkikulttuuriin koirien kanssa kuin esim. Saksassa.

    VastaaPoista
  5. Täytyy kyllä olla tyytyväinen, että nämä kaikki ovat Tampereella. Jos on edistystä, niin on vielä taantumustakin: kaupunki perii koiraveroa ainoana Suomessa Helsingin lisäksi. Hyi,hyi!
    Jos joka paikassa perittäisiin veroa, olisi se ymmärrettävämpää, mutta nyt se on mielestäni vain niin epäreilua.

    VastaaPoista