Hae tästä blogista

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Matka mummolaan

Viikonloppua ja alkuviikkoa vietettiin Kotkan suunnalla mummoni luona. Iines olisi varmaan viihtynyt pitempäänkin, kun mummo laittoi aina huomaamattani jotain syötävää Iineksen kuppiin.

 Automatka kesti kolme tuntia. Aluksi oli kuuma, mutta sitten ilmastointi alkoi tehota.

 Perillä Iines vahti aidan päällä juoksevia oravia. Pitkälle selälle tuli käyttöä!

 Kävimme Keisarin kalastusmajalla Langinkoskella retkellä. Iinekselle tuli kiire, kun se haistoi kosken: hihna pitkällä se veti rantaa kohti. Koski virtasi kovaa, ja Iines pääsi uimaan vain hihnassa.

Maisemat olivat kuin postikorteista.

Toisena päivänä käytiin vastikään avatussa Karhulan vesipuistossa. Siellä oli paljon virtaavaa vettä, jota Iines osasi arvostaa.

 Puisto oli hienosti suunniteltu ja toteutettu, annan täydet pisteet.


Paluumatkalla Loviisan paikkeilla edellämme ajavaan autoon törmäsi hirvi. Toinen hirvi jäi vasemmalle puolelle tietä, mutta tämä toinen rynni tielle. Onneksi autolla oli vauhtia vain noin 40 km/t, eikä kukaan loukkaantunut. Auton tuulilasi meni ihan säpäleiksi.

En ollut ennen nähnyt hirveä noin läheltä, enkä tiennyt että ne noin vain rynnivät minne sattuu. Aika hurjaa.

Heti tuli mieleen, että Iineshän voisi vaikka jäljestää loukkaantunutta hirveä, kun on nyt tullut vähän harjoitusta. Hirvi jäi kuitenkin odottamaan toista hirveä, ainakin sen pää vielä näkyi pusikosta, kun poliisit tulivat paikalle. Jotenkin tästä tapahtumasta tajusin, että Iineksestä voisi olla ihan oikeaa hyötyä jäljestyksessä ja sen avulla voisi auttaa muita ihmisiä.

Hirven jäljestäjiä meistä ei kuitenkaan tule, sillä vahingoittuneen hirvieläimen jäljestyskokeessa ohjaajalla täytyy olla metsästyskortti tai joku muu metsästyslupa tms.

Iineksellä on huomisesta alkaen luvassa viikon Hervannan-loma, kun minä lähden taas Venäjälle. Mukavia kesäpäiviä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti