Hae tästä blogista

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Joulukeksejä

Huomenna Iines täyttää puolitoista vuotta, sitä voisi pitää koirien täysi-ikäisyytenä. Ainakin Iines on sitten tarpeeksi vanha virallisiin agilitykisoihin!

Tänään leivon koirankeksejä uudella piparimuotilla.


Ohjeen olin ottanut joskus Aamulehdestä talteen.

Koirankeksit

3 dl lihalientä
3 rkl öljyä
2 dl ruishiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Lisää lihaliemeen öljy, ruishiutaleet ja -jauhot. Sekoita. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin sentin vahvuiseksi. Ota muotilla kuvioita ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön.
 


Käytin kekseihin vain kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja, koska minulla ei ollut niitä rukiista. Hmm...ja öljyn tilalle sulatin margariinia. Jauhoja piti laittaa enemmän kuin ohjeessa oli. Mausteiksi lisäsin kuivattua valkosipulirouhetta ja persiljaa, ja lopuksi voitelin keksit munalla. Tein oikeastaan aika erilaisia keksejä kuin mitä ohjeessa oli, mutta ohjetta tarvitseekin yleensä vain aineiden määrien hahmottamiseen.


Valmiita keksejä tuli kolme pellillistä. Iines oli hieman epäluuloinen, kun annoin sille keksin. Hetken päästä se otti keksin suuhunsa ja siirtyi vähän matkan päähän pureskelemaan. Ehkä ei kannata ensin ruokkia koiraa ja antaa keksiä vasta sitten.

PS. Oikeastaan Iines ei olisi ansainnut mitään keksejä. Eilen se sai päähänpiston ja pissasi aivan yllättäen keskelle keittiön mattoa.  Siitä hyvästä Iines joutui parvekkeelle jäähylle. Onneksi koiralle ei voi olla kovin pitkävihainen, kun ei se enää muista tapahtunutta.

2 kommenttia:

  1. Keksit saavutti meidän lauman keskuudessa suuren suosion, kiitos leipurille! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva ja helpon näkönen ohje. Näitä täytyykin varmaan tekasta pukin konttiin :) On ostettuna Nipsu-piparimuotti ja sehän sopii hienosti mäyrien kekseihin. Mulle Nipsu oli Muumeissa aina lemppari koska se muistutti mummun ja papan Aapo-mäykkyä kun värikin oli sama ;)

    Iines teki sitten Brecit. Ostin öö.. keskiviikkona uuden 170 euron sellasen hienon ryijy(KARVA :D)maton ja ehtihän se oleen torstai iltaan kun neitokainen päätti vetästä siihen pisut. Oli pienoinen paniikin poikanen päällä kun mietin että mitä hittoa teen. Miten sen saa puhtaaks. Onneks siis näkyviin ei jäänyt mitään mutta enpä halua sen pissallekaan haisevan. Pesulassa se taitaa täytyä muutenkin pesettää niin tosi kiva että heti pääs tekeen siihen :(

    Ainiin ja myöhäset onnittelut neidille, mä en edes tiedä tarkkaa päivää milloin Breci täytti 1,5v.

    VastaaPoista