Hae tästä blogista

lauantai 18. helmikuuta 2012

Herkkuja on täällä monenlaista

Koirakoulu Kelmikkään Kelmien kerhon tapaamisessa valmistettiin tänään nelijalkaisille karvaturreille nameja. Teimme maksapihvejä, broileritankoja, juusto-jauhelihapihvejä, lihanpaloja uunissa ja pekonipopcornia. Näiden lisäksi saimme mukaamme valmiiksi kuivattua maksaa ja sydäntä. Iineksellä oli kyllä haistelemista, kun tulin kotiin. Se pääsi heti maistamaan kaikkea, vain popcorni oli sen mielestä vähän erikoista, eikä se kiinnostanut muiden lihaisten herkkujen ääressä niin paljoa.

Maksapihveihin tuli jauhettua maksaa n. kilo ja 4 kananmunaa. Sitten ne vain paistettiin pannulla lettujen tapaan.

Broileritankoihin tuli eläimille tarkoitettua broilerinjauhelihaa, valkosipulia ja persiljaa. Taikinasta pursotettiin leivinpaperille tankoja ja paistettiin ne uunissa. Olisiko lämpötilaa ollut 200 astetta, väristä kyllä näkee, milloin on valmista.

Juusto-jauhelihapihveihin tuli ihan tavallista sika-nautajauhelihaa ja Kippari-savujuuston paloja. Koirat kuulemma pitävät kaikesta savunmakuisesta. Taikinasta muotoiltiin pihvejä ja paistettiin uunissa.

Lihanpalat olivat pekonin tapaista lihaa samanlaisina suikaleina, mutta niillä oli jokin eri nimi. Löytyy ihan ihmisten liharuokaosastolta kaupasta. Varsinaisessa pekonissa on usein koirille liian paljon suolaa. Lihaa vain leikattiin pienemmiksi paloiksi ja paistettiin uuniissa. Kunnon läskiherkkua hauvalle!

Pekonipopcornit olivat mielenkiintoinen kokemus. Tilkassa öljyä kuumennetaan pekonisuikaleita ja maissinjyviä, kunnes jyvät kypsyvät ja niistä tulee popcornia. Sopii ihmisillekin.

Nyt meillä onkin kunnon "aseet" maanantain näyttelyharjoituksia varten! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti