Hae tästä blogista

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Talvipäivä

                                Palloleikkejä.                                  Iidesjärven jäällä.

Täällä on vietetty leppoisia talvipäiviä ja odotellaan jo, että päästään taas pentukouluun ja koirapuistoon. Pakkanen ei Iinestä haittaa, se on vaan reipastunut, kun turkki ei enää ikävästi kastu loskasta. Eipä tämä Iineksen juoksuaika oikeastaan niin vaivalloista olekaan, lähinnä pitää vain vahtia tarkemmin muita koiria, jos Iinestä pitää vapaana. Iinestä itseään ei toiset koirat niin kovin paljoa kiinnosta, ei se ainakaan lähde perään. Ja jos valittavana on toinen koira ja pallo, niin pallo voittaa lähes aina.

3 kommenttia:

 1. Otetaas vähän takapakkia: kyllä se pakkanen jotain kuitenkin vaikuttaa. Kun koitan tehdä vähän pidempää lenkkiä, niin Iines pistää jarrut pohjaan ja katsoo, et "kotihan on täälläpäin, et kai sää pidemmälle oo menossa?". No en ole, jos ei koiraakaan kiinnosta,sen takiahan ulos kuitenkin mentiin.

  VastaaPoista
 2. Täytyykin itekin kerätä kesällä nokkosta. Mitäs kaikkee hyvää siinä on muutakun rautaa? Ja mitkä kohdat siitä kasvista kerätään ja miten se käsitellään et sitä voi syödä? eiks se tee saman kun jos siihen osuu et alkaa kirveltää yms?

  Katoin muuten et noi EzyDogin pelastusliivit on PetenKoiratarvikkeesta loppu koossa xs, jäljellä vaan xl. Milokin joutu sittenkin tyytyyn keltasiin kun ne laitto spostia että punasia ei enää oo. En sitten tiedä tuleeko niille lisää niitä enää tohon hintaan. Mutta musta ainakin noi liivit on tärkeet, mekin mökkeillään paljon joka on järven rannalla joten siellä ehdottomasti saa olla liivit. Ja aina jos täällä kaupungissa mennään koiria uittaan niin liivit on päällä. Milokin vetää monesti vahingossa vettä sisään uidessa vaikka on liivitkin niin onhan se nyt turvallisempaa että jos sillä uinti herpaantuu että jokin pitää sen pinnalla. kyllä mä ainakin suosittelen. ja kyllähän noita pelastusliivejä löytyy melkein joka paikasta. ei tartte ees olla eläinliikkeen mitkään superkalliit. mutta mä ite olisin kyllä valmis jonkun 30euroo laittaan noihin, olis ehkä kamalinta jos oma koira hukkuis järveen :(

  VastaaPoista
 3. No niin olis! Jos toi alennus on loppu, niin ehkä katselen sitten kesän alusta Iineksen uimataitoja ja liivejä, että miltä näyttää.

  Keräsin nokkosta kesällä talvihanskat kädessä ja kiehautin vedessä (se keitinvesi on kuulemma hyvää hiuksille). Sitten pilkoin vähän lehtiä ja eikun pakastimeen tai vaikka lettutaikinaan. En nyt osaa sen tarkemmin kertoa sen ravinto-ominaisuuksista, mutta kovasti sitä on kehuttu eri kirjoissa ja nettilähteissä.

  Wikipediasta löytyi tarkempia ohjeita keräämispaikasta:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokkonen#Ravintoa
  Lisäksi muistelisin, että lehtiä kannattaa poimia aurinkoisen ilman jälkeen, se liittyi jotenkin ravinnepitoisuuksiin tms.

  VastaaPoista