Hae tästä blogista

tiistai 5. elokuuta 2014

Korvatulehdus

Perjantaina 25.7. huomasimme, että Iines ravistelee päätään. Ajattelimme, että sen korvaan on mennyt vain uidessa vettä, kun Iines opetteli sukeltamaan. Kuitenkin pään ravistelu ja oikean korvan rapsuttaminen jatkui, mutta mitään kummempaa ei näkynyt ennen viime viikonloppua.

Silloin huomasimme Iineksen oikeassa korvassa jotain tummaa likaa ja pumpulipuikolla koittaessa esiin tuli ruskeaa töhnää. Sunnuntaina haimme marketista ensiavuksi korvanpuhdistusainetta, mutta ei siitä ollut apua. Yritin vielä puhdistaa korvaa pumpulitikuilla, mutta ei sitä saanut kunnolla puhtaaksi. Kuitenkaan korva ei ollut punainen ja Iines antoi koskea siihen hyvin, joten en epäillyt varsinaista korvatulehdustakaan.


Eilen sitten soitin eläinlääkäriin, sillä Iineksen korva punoitti vähän ja se vaikutti kipeämmältä. Ensin aikaa ei löytynyt samalle päivälle, mutta kun sanoin, että voisin käydä vielä lähieläinlääkärissä, niin johan löytyi ilta-aika tutulta eläinlääkäriasemalta. Olisin oikeastaan voinut ihan mielenkiinnosta käydä tässä ihan naapurissa olevassa eläinlääkärissä, niin olisi nähnyt onko se hyvä. Olen kuitenkin aina vienyt Iineksen Univetille, jonka lääkärit ovat hoitaneet Iinestä ihan pikkupennusta asti ja niin me nytkin mentiin sinne.

Lääkärissä oikeasta korvasta otettiin pumpulipuikolla näyte, josta ilmeni, että Iineksellä on ulkokorvan hiivatulehdus. Vasen korva oli onneksi terve. Lääkkeeksi Iines sai korvatippoja, joita laitetaan kaksi kertaa päivässä kahden viikon ajan ja lisäksi korvanpuhdistusainetta, jolla korvaa pitää huuhdella päivittäin niin kauan, kuin ruskeaa töhnää tulee vielä korvasta.

Toivottavasti ei tarvitsisi hetkeen mennä enää eläinlääkärille, on se sen verran kallista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti