Hae tästä blogista

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Mäykkyjen monitoimipäivä


Lauantaina 1.3. vietettiin Tammermaan mäyräkoirakerhon monitoimipäivää Viialan Dreamteam-areenalla. Ensin harjoiteltiin kontaktia koiraan tai oikeastaan koiran kontaktia ihmiseen. Koiraa ei saanut kutsua mukaan, vaan sen piti itse hakeutua ihmisen seuraan, josta koira palkittiin. Jokainen sai vuorollaan kokeilla. Ajattelin, että tämä on ihan helppo juttu, mutta kyllä Iinestä kiinnosti kentällä olevat tavaratkin (mm. tuoli ja rengas). Ihan hyvin se silti kokonaisuudessa seurasi minua.


                       Mitähän tässä tapahtui? Vapaata leikkiä Iineksen kanssa?

Seuraavaksi harjoiteltiin koiran villiinnyttämistä ja rauhoittamista lelun kanssa. Isäntä kokeili tätä Iineksen kanssa. Mukana olisi pitänyt olla kettutalja, niin olisi saatu Iinekseen kierroksia. Nyt se ei niin kovasti villiintynyt pallonheitosta.

Kahvitauon jälkeen harjoiteltiin peruuttamista ja lisäksi harjoittelin Iineksen kanssa pikkasen ryömimistä. Sitten oli vuorossa koiratanssia eli tehtiin vain temppuja musiikkiin:

                             (PS. Mä en tiennyt, että meitä kuvattiin, hihi.)

Lopuksi koirat pääsivät kilpailemaan namiensyömisessä. Kilpailusta tehtiin astetta virallisempi rajaamalla kilpailualue nauhoin. Ympäri neliönmuotoista aluetta oli kertakäyttölautasten päällä nameja ja keskellä oli namilautasen päällä vielä toinen lautanen. Tuomati otti kellosta aikaa ja koiran ohjaaja sai kannustaa koiraansa, mutta ei astua kilpailukehään.

Iines sai kunnian aloittaa. Iines työskenteli rauhallisesti ja tarkasti. Se oikein nautti tilanteesta ja pureksi paikallaan namin huolellisesti ennen kuin lähti etsimään seuraavaa. Aikaa siihen tietysti kului paljon, mutta katsojissa Iineksen tyyli herätti ansaittuja kommentteja. :) Ei me ihan voitettu, mutta ei varmaan jääty viimeisiksikään.

Koska Iines sai aloittaa, ei se oikein ymmärtänyt miksi muut menevät sen herkkuapajille. Loppukilpailun ajan Iines yritti päästä tekemään uusintakierroksen. Ihan lopuksi se sentään pääsi tekemään virallisen tarkastuksen, ettei nameja jäänyt minnekään lojumaan.


Meillä oli puuhakas viikonloppu, sillä monitoimipäivän lisäksi sekä perjantaina että lauantaina oli koiratanssitreenit. Kyllä huomasi, että Iines oli väsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti