Hae tästä blogista

lauantai 31. elokuuta 2013

Ensimmäiset koiratanssikisat

Viikkojen jännitys ja satunnainen harjoittelu huipentui tänään koiratanssin epävirallisiin möllikisoihin Tamskin tallilla Sääksjärvellä Lempäälässä.

                                            Harjoitus käynnissä.

Ilmoittauduin epävirallisiin kisoihin heinäkuussa koiratanssin jatkokurssin innoittamana. Pikkuasunnossani ei mahdu kunnolla harjoittelemaan, ja niin harjoittelu jäi melkein kokonaan kunnes aikaa kisoihin oli vain viikko. Olin jo melkein päättänyt olla menemättä kisoihin, vaikka osallistumismaksukin oli jo maksettu. Viikkoa ennen kisaa järjestettiin tulevien koiratanssiohjaajien harjoituskurssi, jonne pääsimme harjoitusoppilaiksi. Sieltä sain rohkeutta osallistua, sillä mukaan voisi ihan hyvin tulla, vaikka koko ohjelma ei olisi vielä edes valmis.

Ryhdistäydin, pakkasin tietokoneeni ja namit reppuun ja lähdimme Iineksen kanssa puistoon. Siellä harjoittelimme kolmena kertana ohjelmaamme ja lisäksi harjoittelimme vielä kotona pieniä pätkiä.

Tänään koitti suuri kisapäivä. Olin ehtinyt jo jännittää etukäteen niin paljon, ettei enää nyt jännittänyt kovastikaan. Osallistuimme startti-luokkaan, jossa sekä koira että omistaja ovat molemmat aloittelijoita, eivätkä ole ennen kisanneet. Luokassamme oli yhteensä viisi koiraa, ja me esiinnyimme toisina. Tuomarina oli Johanna Saariluoma.


Kappaleenamme oli Blackmore's Nightin "Mond Tanz", josta olin leikannut 1 min 30 s kestävän kokonaisuuden. Esitys sujui hyvin, sikäli kun aivoni muistavat siitä mitään jälkeenpäin. Iinekseltä jäi muutama pyörähdys välistä ja lopusta jäi ehkä jotain pois tai olimme liian nopeita, kun päädyimme loppuasentoon hitusen liian aikaisin. Ihan kivat tunnelmat jäi esiintymisestä! Huh, nyt se on ohi!

Sitten koitti palkintojenjaon aika. Kaksi koirakkoa saivat kunniamaininnat omista ansiostaan. Tulosten luetteleminen aloitettiin loppupäästä. Ensin viidenneksi ja neljänneksi tulleet hakivat arvostelulappunsa. Silloin ajattelin, että eikös koiria ollut viisi, että onhan ne laskeneet meidät mukaan? Tajusin hitaasti, että meidän täytyi olla palkintosijoilla...sijoituimme toisiksi!! Mikä yllätys!


Palkinnoksi saimme suklaalevyn, puruluun ja neljä pienempää purutikkua. Monet sanoivat kappaleen sopivan meille hyvin ja liikkeissä olevan tanssillisuutta (ei ole turhaan käyty zumbatunneilla ja harrastettu historiallisia tansseja :) ).

Tuomarin kommentti: Herkkä ohjelma. Kaunista ohjausta ja ohjaajan liikkumista ja hyvää yhteistyötä. Huolehdi siitä, että koira saa suorittaa edellisen liikkeen loppuun ennen kuin vaihdat. Hyvä kokonaisuus.
Pisteet: 25,9

Pitääkin tutkia noita pisteitä tarkemmin, en ole niistä vielä yhtään perillä. Nyt olen vain niin onnellinen ja innoissani Iineksen ja minun saavutuksesta! Ei taida olla yllätys, mitä lajia aletaan tänä syksynä harrastamaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti