Hae tästä blogista

torstai 30. tammikuuta 2014

Voihan rähmä!

Eilen Iineksen silmät olivat kunnon rähmässä. Silmien punoitusta ja pientä rähmimistä oli jatkunut jo pari päivää ja tilannetta oli seurattu. Kunnes tuli aika soittaa eläinlääkärille. Saimme ajan jo samalle päivälle ja niin sitä taas mentiin näyttämään Iineksen kurretähtäimiä lääkärille.

Tällä kertaa Iinestä pelotti enemmän kuin ennen ja se tärisi kuin haavanlehti odotushuoneessa. Vuoroaan odottivat myös kaksi kissaa kantokopeissaan, mutta Iines ei sanonut niille mitään. Taisi se kissan haju sittenkin pelottaa enemmän kuin itse eläinlääkäriaseman hajut...

Iines sai lääkkeeksi antibioottisilmätippoja 10 päiväksi sekä aloitettiin jälleen Optimmune-silmävoide 2 kertaa päivässä. Hyvä puoli tässä on se, että silmävoide tulee halvemmaksi kuukautta kohden. Käynti maksoi reilut sata euroa, mutta taas Tapiolan vakuutus pelasti ja maksettavaksi jäi 37 euroa. Kiitän.

Iineksen elämään kuuluu sentään myös mukaviakin asioita, kuten pakettien avaaminen ja herkkujen etsiminen. Tällä kertaa tyhjään suklaarasiaan oli piilotettu nameja paperisilpun sekaan ja koko rasia oli kääritty sanomalehteen kuin lahjapaketti konsanaan. Käärepaperi tuottikin toivottua päänvaivaa ennen kuin ahnas kuono sai palkintonsa.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Hei, hei Tesla!

                        Tesla maastoutuu kivasti meidän sohvaan.

Espanjanvesikoira Tesla, joka on ollut Iineksen kaveri pentuajoista lähtien, muuttaa ikäväksemme Etelä-Suomeen. Tänään Tesla tuli meille jo aamukahdeksalta viettämään muuttopäivää.

Tällaista menoa kesti reilut neljä tuntia! Koiristahan tuli ihan pentuja, Iines ei leiki kenenkään muun kanssa noin kuin Teslan.


Iltapäivällä lähdettiin järven jäälle ulkoilemaan,ja kävelyllä vierähtikin kaksi tuntia, kun heiteltiin koirille keppiä. Vaikka molemmille koirille oli oma keppinsä, tuli niistä vähän riitaa. Iines puolusti  keppiä (tai: omi kepin) mäykynraivolla ja Tesla sai osuman kuonoon. Sain onneksi rähinöitsijät erotettua toisistaan nostamalla Iineksen valjaista kauemmaksi. Teslaa kävi sääliksi, mutta onneksi koirat eivät muistele kauaa tuollaista pahalla.


Kaveruus kuitenkin säilyi Iineksen ja Teslan välillä, ja päivän touhujen jälkeen kotona oli kaksi kovin rauhallista hauvelia.

Toivottavasti Iines ja Tesla vielä tapaavat toisiaan ja intoutuvat leikkimään yhtä antaumuksellisesti kuin tänään. Hyvää matkaa, Tesla, sinne etelään!

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kamera! Onko mun turkki hyvin?

 
                                                 Eilenkin oltiin jäällä.

Hervannan järvien jäällä on kelvannut ulkoilla ja heitellä frisbeetä. Villapaidan ja takin kanssa Iines on tarjennut hyvin ainakin metsässä ja jäällä liikkuessa. Jalkakäytävillä meno sen sijaan "oudosti" hidastuu.

Äsken kun oltiin uimarannan lähellä huomattiin, kun joku mies kuvasi Iinestä kameralla. Heittelimme Isännän kanssa frisbeetä Iinekselle ja frisbee kaartoi miehen suuntaan. Mieskin käveli lähemmäs Iinestä, ja huutelin jo Iinestä tulemaan luoksemme. Se jäi kuitenkin paikoilleen frisbee suussa poseeraamaan, kun mies otti siitä lähikuvia!

Huomasimme uimarannalla lisää ihmisiä ja kameran jalustan kanssa laiturilla. Jotain siellä oli tekeillä, ehkä tehtiin juttua talviuintipaikasta? Tiedä vaikka Iines olisi huomenna Hervannan paikallislehdessä, heh.

                             Näin lentää frisbee ja frisbee lentää näin!

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kerro, kerro kuvastin

Kerro, kerro kuvastin,
ken on maassa kaunehin?
Iines-mäykky tietenkin,
pötkö kaikkein karvaisin.

Aurinkoista sunnuntaita!

perjantai 17. tammikuuta 2014

Paras kaveri


Tässä vielä kuva meidän kauratyynystä, joka saatiin joululahjaksi. Iines on taas sohvalla vakiopaikallaan. Kyllä sille jo uni maittaa koiratanssitreenien jälkeen. Emme onneksi jäätyneetkään hallilla, oli vissiin tarpeeksi vaatetta päällä sekä minulla että Iineksellä.

Ihan mukavasti treenit menivät. Helmi- ja maaliskuun lopuilla olisi kisat tuolla meidän hallilla, mutta meidän ohjelma on vielä niin kesken...kovasti ryhmänvetäjät meitä sinne kyselee. Vähän tekisi mieli, mutta uskaltaako...kahden viikon päästä pitäisi jo ilmoittautua maaliskuun kisoihin.

torstai 16. tammikuuta 2014

Torstaihöpinää

Tänään meille tuli uusin Koiramme-lehden numero. Vähän ehdin vilkaista sitä, kunnes Iines varasi sen itselleen. :)


Pakkasta on noin 16 astetta (ainakin aamulla). Aamulenkille saatiin seuraa Morjensista ja Teslasta. Niillä ei ollut mitään paitoja, mutta Iinekselle puin ensin villapaidan ja sen päälle vielä sadetakin. Itsekin puin kerrankin tarpeeksi: pitkikset, college-housut, tuulipuvunhousut ja pitkä villakangastakki sekä huovutetut villatumput. Reilu tunti reippailtiin ulkona ihanassa auringonpaisteessa.

Kotiintultua lämmitin Iinekselle kauratyynyn ja pyyhkeitä, ja niin se makoilikin tyytyväisen oloisena lämmittävien pyyhkeiden alla.

Huomenna on taas koiratanssia. Taitaa tulla kauratyynylle taas tarvetta, kun ollaan 1,5 tuntia hallissa, jonka sisälämpötila ei varmaan kovin lämmin ole...sittenpä se nähdään!

tiistai 14. tammikuuta 2014

Postia Iinekselle

Äsken kolahti postiluukusta vain yksi kirjekuori -  ja se oli Iinekselle! Iines vähän haukahti, kun kuului ääntä. Kuoressa oli tämä:

Eli nimilaatta sadetakkiin. Laatan toisella puolella on puhelinnumeroni. Valjaissa Iineksellä on samanlainen laatta, mutta se on violetti ja luun muotoinen. Nyt ei tarvitse enää vaihdella laattaa paikasta toiseen.

Tampereella paistaa pitkästä aikaa aurinko, lunta on maassa ja pakkasta peräti 16 astetta. Aamulenkki oli lyhyehkö, mutta Iines olisi kyllä mennyt pidempäänkin. Ennen se ei ollut niin innostunut ulkoilemaan näin kylmällä. Taisi se olla vain asenteesta kiinni, kyllä Hervannassa tassu nousee niin reippaasti että!

Iineksen kaveri Morjens oli eilen illalla meillä hoidossa muutaman tunnin, sitten mentiin yhdessä kävelylle ja lopuksi Morjenksen luo syömään pannukakkua, josta ainakin Iines sai pienen maistiaisen. Kukakohan mahtoi antaa, en minä ainakaan? ;) On se kiva, kun koirallinen ystävä asuu samassa rapussa!

perjantai 10. tammikuuta 2014

Katsaus vuoteen 2013

Mäyräneiti Doriksen blogin innoittamana tein katsauksen Iineksen vuodesta 2013. Olkaapa hyvät!

Tammikuussa
- juostiin pakoon isoa mustaa koiraa
- kilpailtiin epävirallisesti agilityssä
- syötiin herkkuruokaa
- ulkoiltiin kauniissa säässä

Helmikuussa
- vietettiin ystävänpäivää koirakahvilassa
- kokeiltiin koirahierontaa ensimmäistä kertaa
-  käytiin kirjastossa
  
 
Maaliskuussa
- nuuskittiin jälkiä ja retkeiltiin metsässä
- tavattiin kilttejä mustia koiria
- tongittiin avantoja
-   harrastettiin agilityä

Huhtikuussa
- nuuskittiin suden jälkiä
- upottiin jäihin
- käytiin Plantagenissa
- kokeiltiin rallytokoa ja koiratanssia

Toukokuussa
- käytiin Disney-aiheisilla syntymäpäivillä
- lomailtiin kaverin mökillä
- tehtiin verijälkeä ekaa kertaa
- juhlittiin Iineksen syntymäpäivää 
 
Kesäkuussa
- tehtiin lisää verijälkeä
- jahdattiin sorsaa uiden
- pelättiin mäyräntaljaa
- retkeiltiin  

Heinäkuussa
- vaellettiin
- uitiin
- käytiin vesiriistaharjoituksissa
- leikittiin Morjenksen kanssa
- matkustettiin junalla ekaa kertaa
 - ja ihmeteltiin suurta maailmaa 


Elokuussa
- joustiin vieheen perässä
- tavattiin Perro-veli ja leikittiin Teslan kanssa
- kisattiin koiratanssissa ekaa kertaa 
- vietettiin Iineksen nimipäiviä 


Syyskuussa
- leikittiin ketun kanssa
- muutettiin Hervantaan  
- retkeiltiin
- tavattiin muita mäyräkoiria

 
Lokakuussa
- haisteltiin peuran tuoksua metsässä
- retkeiltiin lisää
- päästiin Aamulehteen 


Marraskuussa
- pyöräiltiin
- nähtiin kavereita
- leivottiin pipareita
- saatiin selkäkuvauksen tulokset 

Joulukuussa  
 - tutustuttiin koirauimalaan
-  nautittiin hieronnasta
- paleltiin retkellä
- ihmeteltiin valeraskautta 
- jäljestettiin peuroja