Hae tästä blogista

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Muuttopäivä


Varsinainen muuttopäivä on tänään, vaikka eilenkin pakattiin ja vietiin tavaroita koko päivä. Iines otti rennosti ja nukkui, kun itse pakkasin. Eilen sitä ehkä vähän hämmensi, kun mentiin niin usein ulos ja se jäi taas yksin.

Tänä aamuna Iines parkkeerasi itsensä säkkituoliin, voisiko sen rinnastaa sitten vaikka matkalaukkuun menemiseksi, että varmasti pääsee mukaan? Tunnin päästä Iines lähtee kaverilleni hoitoon, ettei sen pieni pää hämmenny lisää, kun huonekalut viedään pois. Luulen kyllä Iineksen ottavan muuton hyvin, se on muutenkin niin leppoisa luonne.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mäyrismäiset kuulumiset

Viikko sitten oltiin Hatanpään Arboretumissa mäyräkoirien syyskävelyllä. Koiria ihmisineen oli saapunut paikalle jopa 15 kappaletta! Ilma oli syksyinen: pilvistä ja melkein sadetta. Onneksi alkoi sataa vasta kun olimme jo lähtemässä pois.



                                                   Kukkulan kuningatar.

Oli tosi kiva nähdä niin monta mäyrispötkylää yhdessä ja jutella muiden koiranomistajien kanssa.

Viikonloppuna Iines oli taas Hervannassa lomalla, kun minä lähdin tyttöporukassa kaverin mökille. Yksi kavereistani on allerginen koirille, muuten Iineskin olisi päässyt mukaan. Mökkireissulla näin paljon lehmiä, mikä on aina Suuri Tapaus näin kaupungissa kasvaneelle. Lehmien tuijotus tuntui aluksi epämiellyttävältä. Siitä tajusinkin, miten hyvin olen tottunut koirien elekieleen näinä kahtena vuotena Iineksen kanssa.

                                          Mitähän Iines näistä olisi tuumannut?

Hervanta on siis tullut jo hyvin tutuksi Iinekselle ja minulle myös. Se onkin erittäin hyvä, sillä muutamme kokonaan sunnuntaina sinne Hervannan Isännän luokse. :)

Hänen Mataluudellaan on siellä lauma oravanarreja viihdykkeenä ja valtakuntakin on huomattavasti metsäisempi kuin täällä kaupunkikeskustassa. Paikka on suorastaan täydellinen Iinekselle, sillä pulikointijärviäkin on melkein joka tassulle.


Eilen alkoi Iineksen 4. juoksut, joita odotettiin jo elokuulle. Ihan hyvä ajoitus, kun ehdittiin käydä mäyräkoiratapaamisissa ennen niitä. Kovasti Iines on hellyydenkipeä ja tarvitsee paljon silittämistä ja rapsutusta.

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Uudet valjaat

Viikonloppuna Iinekselle ostettiin Rukan valjaat ja niihin vielä turvavöihin kytkettävä osa. Iines pääsi eilen kokeilemaan niitä autossa. Yleensä Pötkylä on matkustanut sylissä maisemia katsellen ja vauhdin niin salliessa saanut jopa työntää päänsä ulos ikkunasta. Hänen Majesteettinsa Karvainen Pötkylä ei heti ymmärtänyt, että muutos oli vain parempaan suuntaan: arvovaltaisempi väkihän matkustaa aina omassa rauhassaan takapenkillä ja vain odottaa, että palvelusväki avaa takaoven.
Hei, mitäs tää nyt on? Miksen mä pääse etupenkille?

 
Ootteks te muka tosissanne? Siis tää ei oo yhtään mun arvolle sopivaa.

  
Hmm...kai tää sit menee. Ainakin täällä on tarpeeksi tilaa.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Makkaranpaistoiltama

Tällä viikolla vietettiin Tammermaan mäyräkoirakerhon syyskauden avajaisia makkaranpaiston merkeissä. Paikalla oli mukavasti Iineksen lajitovereita, varsinkin niitä pienemmän kokoisia.

Iines näyttää isolta pienten seassa.

Makkaran kanssa Iineksellä oli hyvää onnea: eräältä lapselta putosi puolikas makkara maahan ja Iines sai syödä sen. Namnam!

Janon yllättäessä järvi oli onneksi lähellä.

Iines iltauinnilla.

Perämoottori käynnissä.

Viikonloppuna Iines jahtasi ahkerasti oravia ja shoppaili Mustissa ja Mirrissä. Ostoksista lisää myöhemmin, nyt Iines toivottaa kopastaan (=boksistaan) hyvät yöt kaikille!

Nukkumatti tulee ihan justiinsa kylään.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kettu

Iines sai tänään oikean ketuntaljan, mikä onnenpekka! Keskustorilla oli peräkonttikirppis-tapahtuma ja sieltä löysin sen 7 eurolla. Iines tykkäsi kovasti ketusta. Minusta sen reaktio oli samanlainen kuin muutenkin uusiin leluihin. Pääasia että on hauskaa!



Vuoden eka syysretki

       "Missä se kuski viipyy? Mä tiedän, että jotain erityistä tapahtuu, enkä lähde tästä minnekään."

Eilen käytiin syksyn ensimmäisellä sieni- ja marjaretkellä. Iineksellä oli tällä kertaa heijastinliivit päällä, että sen erotti paremmin maastosta.


Sienet eivät Iinestä edelläänkään voineet vähempää kiinnostaa. Sen sijaan se tykkäsi juoksennella hajujen ja tuttujen ihmisten perässä. Kantarellejä löytyi ihan mukava määrä.

                                        "Jee, kattokaa, järvi!"


Puolukoita poimin pari litraa. Niitä ei tänä vuonna ollut kovin paljoa, mutta saapahan noista ainakin piirakan tehtyä. Iines söi ahneesti puolukoita kädestä, vaikka viime vuonna se ei niistä välittänyt. Nyt meni vaikka kymmenenkin marjaa tuosta vain. Onkohan maku muuttunut, kun ikää on tullut lisää?

perjantai 6. syyskuuta 2013

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Ruokajuttuja ja muuta höpinää

Eilen tehtiin päivälenkki ensin eläinlääkärille ja sitten eläinkauppaan. Lääkärissä kävimme vain kääntymässä ja Iines sai nameja, ettei siellä aina olisi vain ikävää ja jännittävää.

Wuffissa kävin katsomassa uusia valjaita, mutta en vielä löytänyt ihan mieleisiäni. Haluaisin Iinekselle nopeasti kuivuvat valjaat, jotka saisi autossakin kiinnitettyä turvavöihin. Onneksi kaupassa oli helppoja lisäosia, joilla tavallisetkin valjaat saa laitettua turvavöihin kiinni.

Saimme kupongilla 800 gramman Mush barf starter formula -aterian, ja lisäksi näytteenä vielä ainakin kahden päivän ruoat uutta nappularuokaa. Iinekselle ostin poron luita, jotka ovat sopivan pieniä, ettei samaa palasta tarvi kaluta montaa päivää. Äsken Iines saikin ensimmäisen poronluunsa ja hyvin se näyttää maistuvan. Poro haisee voimakkaammalle kuin vaikka broileri, mutta kaipa sen kestää.

Barf-ruokinta kyllä kiinnostaa, mutta kokonaan en haluaisi nappuloistakaan luopua, koska ne ovat niin käteviä matkoilla ja kylässä. Barfaukseen kuuluvan kasvissoseen antaminen vain epäilyttää: Iines ei ole ennen oikein arvostanut rehuja raa'an lihan seassa.


Syksyn alettua olisi kiva ehtiä kokeileman vielä kerran verijälkeä metsässä. Täällä Tampereella on ollut kauniin aurinkoista ja mieli tekisi lähteä sieniretkelle, kunhan ne kyyt pysyisivät poissa. Huomenna mennään taas viehejuoksuun Ylöjärvelle, pääsee Iines käyttämään saalisviettiään. Vaikka on se sitä käyttänyt ahkerasti muutenkin, viimeksi tänä aamuna se pääsi kirmailemaan oravan perässä harjulla.